شروع تحول اعتماد به نفستان با 7 کتاب الهامبخش
یکی از ارزانترین و در عین حال مفیدترین ابزارها برای افزایش اعتماد به نفس، کتاب است. کتاب های اعتماد به نفس با راهکارهایی که ارائه میدهند به افزایش خودشناسی و خودباوری شما کمک میکنند و باعث میشوند بتوانید بر ترسهایتان غلبه کنید. اما از کجا بفهمیم چه کتابهایی برای ما مناسب هستند؟ بهترین کتابهایی که میتوانیم در این زمینه بخوانیم، کدامها هستند؟ در ادامه به معرفی تعدادی کتاب برای افزایش اعتماد به نفس میپردازیم.
چرا باید کتاب برای افزایش اعتماد به نفس بخوانیم؟
ما در مطلب اعتماد به نفس چیست به اهمیت خودباوری و تأثیر آن بر زندگی افراد پرداختیم. کسانی که از اعتماد به نفس خوبی برخوردارند، در ابعاد مختلف زندگی هم عملکرد بهتری داشته و به موفقیت میرسند. آنها بهتر از دیگران با چالشهای مختلف مواجه شده و در مسیر دستیابی به اهداف و خواستههایشان اشتیاق بیشتری دارند. حالا شاید این سؤال برایتان پیش بیاید که کتاب های اعتماد به نفس چه کمکی به ما میکنند؟
- این کتابها با تمرینات و تکنیکهای مختلفی که ارائه میدهند، باعث میشوند که خودتان را بهتر بشناسید؛ در نتیجه میتوانید نقاط قوتتان را بهبود ببخشید و روی نقطه ضعفهایتان کار کرده و بر آنها غلبه کنید.
- کتاب اعتماد به نفس خوب با ابزارهای عملی به شما کمک میکند که بتوانید با ترسها و صداهای منفی درون مواجه شده و آنها را مدیریت کنید؛ به ویژه در موقعیتهایی که برای اولین بار تجربه میکنید.
- یکی از مشکلاتی که افرادی با مشکل کمبود اعتماد به نفس با آن دست و پنجه نرم میکنند، ناتوانی در برقراری ارتباط مؤثر است. کتاب های اعتماد به نفس کمک میکنند بتوانید مهارتهای ارتباطی خودتان را ارتقا بدهید، با اطمینان بیشتر نظراتتان را بیان کنید و بتوانید در مواقع نیاز، نه بگویید.
- بسیاری از این کتابها، داستانها و تجربیات الهامبخشی را به اشتراک میگذارند که میتواند برای خوانندگان بسیار آموزنده و انگیزهبخش باشد و به آنها بیاموزد که چطور میتوان با اعتماد به نفس از مشکلات و موانع عبور کرد.
- همانطور که گفتیم بعضی از این کتابها دارای تمرینات و برنامههای عملی هستند که با به کارگیری روزانه آنها میتوانید روی توسعه فردی خود کار کرده و تغییرات ملموسی در کیفیت زندگیتان ایجاد کنید.
به طور کلی کتاب های اعتماد به نفس هم شما را از نظر ذهنی و روانی قوی میکنند و هم کمک میکنند که بتوانید زندگیتان را تغییر دهید.
همچنین بخوانید: بهترین کتاب های اعتماد به نفس کودکان
معرفی کتاب های اعتماد به نفس محبوب
در باب اعتماد به نفس از آلن دوباتن
اعتمادبهنفس این نیست که باور داشته باشیم هیچگاه با موانع روبرو نخواهیم شد؛ بلکه درک این واقعیت است که مشکلات جزئی اجتنابناپذیر از اهدافی هستند که ارزش تلاش دارند.
کتاب در باب اعتماد به نفس از مجموعه کتابهای مدرسه زندگی است که توسط محمد کریمی ترجمه شده و انتشارات کتاب سرای نیک آن را منتشر کرده است. آلن دوباتن در این کتاب با ترکیب فلسفه و روانشناسی موضوع اعتماد به نفس را با نگرشی عمیق مورد بررسی قرار میدهد و از سخنان و آموزههای بزرگانی چون سقراط، نیچه، مونتنی و … بهره میبرد. او یادآوری میکند که برخلاف باور بسیاری از افراد، اعتماد به نفس یک مهارت است که میتوان آن را آموخت نه یک موهبت الهی.
این کتاب به مباحثی مثل ترس از شکست، سندرم ایمپاستر(شارلاتان) و مواردی از این دست پرداخته و راهکارهایی برای مقابله با این چالشها و افزایش اعتماد به نفس ارائه میدهد. کتاب در باب اعتماد به نفس از 10 بخش تشکیل شده و به طور کلی به 3 نکته مهم زیر اشاره میکند:
- کتاب قصد دارد به خواننده نشان دهد که چطور میتواند اعتماد به نفس را به صورت گسترده و در جنبههای مختلف زندگی توسعه دهد. با اینکه افزایش اعتماد به نفس در یک زمینه خاص مثل ورزش، نویسندگی، سخنرانی و … بسیار سادهتر است؛ ولی بهتر است روی تقویت کلی این مهارت نیز سرمایه گذاری کنیم.
- بخش زیادی از اعتماد به نفس ما به نوع نگاه ما و درکمان از محیط بیرون بستگی دارد نه اقدامات خاصی که انجام میدهیم. گاهی به دلایلی مثل دفاع از خود و هویتمان، تعصبات شخصی و دیدگاه محدودمان خودمان را از داشتن اعتماد به نفس محروم میکنیم.
- قسمت عمده نگرش و درک ما از دنیای اطراف در دوران کودکی و نوجوانی توسط پدر و مادر و مربیان شکل میگیرد. به عبارت دیگر دیدگاهها، طرز تفکر و تجربیات آنها به ما منتقل میشود و ما هم مثل آنها رفتار کرده و به جهان واکنش نشان میدهیم. همینطور نوع برخورد آنها با فرزندان باعث میشود گاهی فکر کنیم به اندازه کافی توانمند نیستیم یا دیگران از ما بهتر هستند.
کتاب در باب اعتماد به نفس یکی از کاربردیترین کتاب های اعتماد به نفس است که در 83 صفحه به صورت مفید و مختصر به این مقوله مهم میپردازد.
365 قدم به سوی اعتماد به نفس از دیوید لارنس پرستون
تأکیدات زیر را روی دیوار اعتماد به نفس خود نصب کنید: پذیرفتن مسئولیت زندگی موجب ایمنی من میشود. مسئول هر اندیشه، گفتار و کردارم، خودم هستم.
مترجم کتاب 365 قدم به سوی اعتماد به نفس، آقای صادق خسرو نژاد است و نشر جیحون آن را روانه بازار کرده است. البته ناشران دیگری مثل نسل نواندیش و کتابسرای نیک نیز کتاب را به چاپ رساندهاند. 365 قدم به سوی اعتماد به نفس یک راهنمای عملی و گام به گام برای افزایش اعتماد به نفس در یک سال است که کمک میکند خودآگاهی، تفکر مثبت و سایر مهارت های توسعه فردی را در خود تقویت کنید. در واقع کتاب به 52 موضوع هفتگی تقسیم شده که هر بخش به یک جنبه از اعتماد به نفس میپردازد و با استفاده از آن میتوانید روزانه یک قدم در جهت افزایش خودباوری بردارید.
در این کتاب به مواردی مثل ماهیت اعتماد به نفس، خودآگاهی، خودپذیری، تفکر مثبت، هدفگذاری درست، غلبه بر ترسها، زبان بدن، خود مراقبتی، مهارتهای ارتباطی و … پرداخته میشود. به جرأت میتوان گفت 365 قدم به سوی اعتماد به نفس یکی از بهترین کتاب های حوزه اعتماد به نفس است و برای همه افراد از جمله پیر و جوان، زن و مرد و هر کس در هر شغل و جایگاهی مناسب است.
از دیگر نکات مثبت کتاب میتوان به جامعیت و کاربردی بودن آن اشاره کرد؛ چرا که اعتماد به نفس را از جوانب مختلف بررسی کرده و پر از تکنیکها و تمرینات عملی است که با دنبال کردن آنها میتوانید به سطح بالایی از اعتماد به نفس برسید. نویسنده معتقد است که اگر حداقل 4 ماه به طور جدی تمرینات را دنبال کنید، تغییرات ملموسی را در خود احساس خواهید کرد و پس از گذشت یک سال به فرد دیگری تبدیل میشوید.
اعتماد به نفس: دستیابی به آن و زندگی با آن از باربارا دیآنجلیس
هنگامیکه فقط دست به کارهایی میزنید که مطمئن هستید از دستتان بر میآید و توان انجامش را دارید، هرگز به اعتمادبهنفس واقعی دست نخواهید یافت.
این کتاب که در دسته کتابهای خودیاری قرار میگیرد، توسط آقای هادی ابراهیمی ترجمه شده و انتشارات نسل نواندیش آن را به چاپ رسانده است. کتاب اعتماد به نفس و دستیابی به آن یک راهنمای عملی برای کمک به افراد است که بتوانند اعتماد به نفس را به معنای واقعی درک و آن را تقویت کنند. باربارا دیآنجلیس به اهمیت منابع درونی اشاره میکند و معتقد است اعتماد به نفس حقیقی از درون فرد نشأت میگیرد و به نظرات دیگران وابسته نیست. همچنین به خوانندگان میآموزد که چطور با تغییر نگرش و باورهایشان، اعتماد به نفس خود را توسعه دهند.
دیآنجلیس نویسنده و سخنران معروف در این کتابش راهکارهایی برای مقابله با خودتخریبی، افزایش قدرت شخصی و ایجاد شور و شوق در زندگی روزانه ارائه میدهد و کمک میکند انواع اعتماد به نفس را در جنبههای مختلف زندگی از جمله کار و روابط بهبود ببخشید. کتاب دارای 5 فصل است و به معرفی سه نوع اصلی اعتماد به نفس (رفتاری، عاطفی و معنوی) میپردازد.
از نکات مثبت کتاب اعتماد به نفس باربارا دیآنجلیس این است که به زیبایی توانسته در 80 صفحه مخاطب را با اعتماد به نفس راستین آشنا کرده و تمرینات عملی برای حل مشکل اعتماد به نفس پایین پیشنهاد بدهد. البته که بعضی معتقدند نسبت به سایر کتابهای اعتماد به نفس جامع و کامل نیست؛ اما برای شروع حتماً میتواند یکی از بهترین انتخابها باشد.
رمز اعتماد به نفس از کتی کی و کلیر شیپمن
ما همه با تلاش زیاد میتوانیم اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم،؛ ولی تنها زمانی به مقصود نهایی میرسیم که سعی نکنیم عالی باشیم و خود را برای شکست آماده کنیم.
کتاب رمز اعتماد به نفس (The confidence code) توسط مهسا ساعی شیرازی ترجمه شده و انتشارات نوین آن را منتشر کرده است. این کتاب به مقوله اعتماد به نفس به ویژه در زنان میپردازد و با کمک گرفتن از تحقیقات علمی، تجربیات شخصی و مصاحبه با افراد موفق، در پی یافتن دلایل کمبود اعتماد به نفس در زنان است. نویسندگان تأثیر عواملی مثل ژنتیک، تربیت خانوادگی و شرایط محیطی را روی اعتماد به نفس بررسی کرده و به این سؤال پاسخ میدهند که آیا میشود عوامل خارج از کنترل را تغییر داد یا خیر.
کتاب اشاره میکند که تفکراتی مثل اعتماد به نفس ذاتی یا تظاهر به داشتن اعتماد به نفس، افسانهای بیش نیست و خودباوری با اقدام و مسلط شدن در یک کار به دست میآید. همچنین خوانندگان را تشویق میکند که ریسک پذیری و دهنیت رشد را در خود تقویت کرده و سعی کنند از اشتباهاتشان درس بگیرند. رمز اعتماد به نفس در 321 صفحه و 8 فصل نوشته شده و برخی از نکات کلیدی آن شامل موارد زیر است:
- اعتماد به نفس در مسیر یادگیری مهارتها، مواجهه با چالشها و رشد مداوم به دست میآید نه صرفاً نتیجه نهایی.
- تردید و فکر کردن بیش از حد مانع رسیدن به تعتماد به نفس هستند؛ به جای آن دست به اقدام عملی بزنید.
- مردان برعکس زنان، شکستهایشان را به جای عوامل درونی به عوامل خارجی نسبت میدهند و همین باعث حفظ خودباوری در آنها میشود. البته این به معنی فرار از مسئولیتها و پذیرش نقشهایمان نیست.
- به جای کمالگرایی سعی کنید به اندازه کافی و در حد توانتان خوب باشید این کمک میکند که کارهایتان را به صورت به موقع و مؤثر انجام دهید و اعتماد به نفستان بهبود یابد.
- زنان بیش از مردان دچار شک میشوند؛ پس باید سعی کنند اظهارنظر و اقدام کردن را به خصوص در محیطهای مردانه تمرین کنند تا این چرخه تردید به خود شکسته شود.
همچنین بخوانید: کتاب های افزایش اعتما به نفس در زنان
ایجاد اعتماد به نفس به زبان آدمیزاد از کیت برتون و برنلی پلتز
بهندرت بیرون از خودتان با دشمن روبهرو میشوید. دشمن شما اغلب همان فکرهای درون خودتان هستند که شما را عقب نگه میدارند؛ باید خلاق باشید تا بتوانید روی دست آنها بلند شوید.
کتاب اعتماد به نفس به زبان ساده از سری کتابهای “به زبان آدمیزاد” است که سعی میکنند موضوعات مختلف را به زبان ساده و روان برای مخاطب توضیح دهند. این کتاب که یکی از مفیدترین کتاب های افزایش اعتماد به نفس است، توسط زینب شاهدی ترجمه و نشر هیرمند آن را منتشر کرده است. اگر دوست دارید اعتماد به نفستان را در زمینههای مختلف زندگی مثل کار، روابط اجتماعی یا عاشقانه، امور مالی و … تقویت کنید، این کتاب تمرین محور و پر از مثالهای عملی برای شماست.
کتاب از 6 بخش تشکیل شده و در آن راجعبه مبانی اعتماد به نفس، شناسایی نقاط قوت یا مقابله با ضعفها، کاربرد اعتماد به نفس در بخشهای مختلف زندگی شخصی و کاری، تکنیکهای مدیریت استرس و اضطراب و افزایش مثبتاندیشی و … صحبت میکند و برای همه این موارد تمرینات عملی ارائه میدهد. برای مثال اگر میخواهید از فرد مورد علاقهتان خواستگاری کنید، اعتماد به نفس در جمع ندارید و یا حتی تماس با مشتری برایتان سخت است، شاید باید از این کتاب راهنما کمک بگیرید.
از نقاط قوت کتاب اعتماد به نفس به زبان ساده این است که در عین جامع بودن بسیار ساده و قابل درک نوشته شده و به کمک آن میتوان اعتماد به نفس را در زندگی روزانه تقویت کرد.
چطور اعتماد به نفس داشته باشیم از جیمز اسمیت
دنیا به اعتمادبهنفس شما نیازی ندارد؛ اما رؤیاها، جاهطلبیها و توانمندیهایتان به آن نیاز دارند.
کتاب چطور اعتماد به نفس داشته باشیم از نشر میلکان، توسط خانم نهال سهیلی فر ترجمه شده است و سومین جلد از مجموعه کتب راهنمای اسمیت محسوب میشود. در دنیای امروز به واسطه شبکههای اجتماعی، افراد بسیار بیشتر از گذشته گرفتار فلج شدن در انتخابها، منفیگرایی، مقایسه خود با دیگران و جستجو برای گرفتن تأییدات بیرونی هستند. این کتاب کمک میکند که این چرخه را بشکنید و اعتماد به نفس واقعی و پایدار را تجربه کنید.
جیمز اسمیت که یک مربی ورزشی، کوچ توسعه فردی،اینفلوئنسر شبکههای اجتماعی و سخنران انگیزشی است و کتابهای او جزو پرفروشهای حوزه توسعه فردی است، معتقد است ما برای رسیدن به زندگی دلخواهمان چارهای جز بازیابی اعتماد به نفسمان نداریم. او این کتاب را در دو بخش و هشت فصل نوشته است. در بخش اول به مواردی مثل تعریف اعتماد به نفس، تصمیمگیری با اعتماد به نفس، تأثیر وراثت و عادات، ترسها میپردازد و در بخش دوم درباره این صحبت میکند که حالا باید چه کنیم؟ در واقع در این بخش به مواردی مثل انواع تیپهای شخصیتی، از تجسم سازی تا تحقق رویاها، رژیم اعتماد به نفس و … اشاره شده و تمرینات عملی ارائه میشود.
از نقاط قوت کتاب چگونه اعتماد به نفس داشته باشیم این است که به زبان ساده و روان نوشته شده و میتواند برای هر فردی با هر پیش زمینهای کمک کننده باشد. به علاوه دارای مثالهای واقعی و تمرینات عملی هم هست که در هر مرحله راه را به شما نشان میدهد.
شهامت؛ غلبه بر ترس و بالا بردن اعتماد به نفس
وقتی فاقد اعتماد به نفس باشیم، احساس میکنیم استحقاق رسیدن به خواستههایمان، ابراز وجود و ایجاد تغییری اساسی برای دگرگون کردن بنیادین آیندهمان را نداریم.
کتاب محبوب شهامت، با ترجمههای مختلف و توسط انتشارات گوناگون به چاپ رسیده است. این کتاب با زبان ساده و تأثیرگذار به شما میآموزد که چطور بر ترسها و تردیدهای درونی خود غلبه کرده و با به کارگیری بعضی راهکارها، شجاعت و اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. در بخشهای مختلف به مواردی مثل شناسایی ترسها، پذیرش خود واقعی، تصمیمگیری شجاعانه، افزایش اعتماد به نفس و شهامت و روند تحول پرداخته میشود.
دبی فورد که یک نویسنده، مربی و سخنران معروف آمریکایی در حوزه خودشناسی و توسعه فردی است، در این کتاب با استفاده از تجربیات شخصی و ارائه راه حلهای کاربردی به مخاطبان به ویژه زنان کمک میکند که بتوانند با شجاعت، تغییرات مثبتی در زندگی خود ایجاد کنند و از قید و بندها رها شوند. از نقاط قوت این کتاب میتوان به نثر ساده و روان، رویکرد عملی و قابل اجرا، داستانهای واقعی و الهامبخش، نگاهی صادقانه به زندگی و تقویت قدرت درونی اشاره کرد.
کدام کتاب اعتماد به نفس برای شما مناسب است؟
برای اینکه بدانیم چه کتابی برای ما مناسب است اول باید ببینیم اصلاً ویژگیهای یک کتاب خوب درباره اعتماد به نفس چیست؟
کتاب اعتماد به نفس مفید در وهله اول باید بتواند پاسخگوی نیازهای شما بوده و مطابق با موقعیت کنونی زندگیتان باشد. برای مثال اگر به دنبال کتاب تقویت اعتماد به نفس در نوجوانان هستید، باید کتابهایی که به طور ویژه در این زمینه نوشته شدهاند را مطالعه کنید.
نکته مهم بعدی که باعث میشود کتاب های توسعه فردی برای خوانندگان کاربردی باشد، ارائه مثالها و تمرینات عملی و قابل اجراست. این ویژگی باعث میشود مفاهیم و ایدههای مطرح شده، در زندگی روزمره پیاده شده و تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند. همچنین مهم است که کتاب به زبان ساده و قابل فهم نوشته یا ترجمه شده باشد و درک آن برای مخاطبان سخت نباشد.
نکاتی که هنگام خرید کتاب باید به آنها توجه شود
- تعیین نیازها: ابتدا مشخص کنید که هدفتان از خرید کتاب چیست؟ در کدام بخش زندگی مثل شخصی، شغل، روابط اجتماعی به اعتماد به نفس بیشتر احتیاج دارید؟
- سنجش اعتبار نویسنده: نویسندگانی که دارای تجربه و تخصص در روانشناسی و توسعه فردی هستند یا به طور ویژه تمرکزشان روی موضوع اعتماد به نفس است، معمولاً اطلاعات مفیدتر و قابل اتکاتری ارائه میدهند.
- مطالعه نقد و نظرات دیگران: مطالعه نظرات سایر خوانندگان و نقدهای متخصصان راجعبه کتاب میتواند تا حد زیادی کمکتان کند که آیا کتاب اعتماد به نفس موردنظرتان برایتان مناسب است یا خیر. برای این کار میتوانید از سایتهای نقد کتاب مثل وینش استفاده کنید.
در این مقاله به لزوم مطالعه کتاب های اعتماد به نفس و ارائه راههایی برای انتخاب کتاب مناسب پرداختیم. همچنین سعی کردیم تعدادی از بهترین کتاب ها در زمینه اعتماد به نفس را برایتان معرفی کنیم.
شما چه کتاب هایی خواندهاید که برایتان کمککننده بوده است؟ آیا تا به حال کتابهایی که در اینجا معرفی شد را مطالعه کردهاید؟
بدون دیدگاه